Terrassen kekse med hindbær marmelade

oprettet d.

Terrassen kekse med hindbær marmelade

Som I måske ved, kommer Susie fra Østrig, hvor der altid har været en kæmpe bagekultur. Så jeg er opvokset med apfelstrudel, knödler med abrikoser, alt muligt bagværk i småkager og selvfølgelig schaumrollen og andre vilde kager.

 

Susie har derfor stået for dette indlæg med sine lækre mørdejsblomster med syltetøj (også kaldet Terrassen kekse) og har selv udviklet mørdejen dertil. Dejen kan laves på maskine, med håndmixer eller i hånden.

 

Opskrift på sød mørdej til tærter, småkager, linser mm.

175g koldt smør skåret i tynde skiver

75-100g flormelis (efter smag, 100g = sød)

15g vaniljesukker

Fint reven skal af ½-1 citron

2-3g fint salt

2 stk. æggeblommer

240g økologisk hvedemel blandet med italiensk Tipo 00.

                       

Fremgangsmåde

Smør, flormelis, vaniljesukker, citronskal og fint salt hældes i røreskålen og røres sammen med spatel.

Tilsæt de 2 æggeblommer, rør sammen.

Tilsæt alt mel, rør sammen så længe, indtil man har fået en klump dej.

Dejen lægges i en pose eller en skål som dækkes, og stilles i 1-2 timer på køl.

Derefter kan dejen forarbejdes.

 

Småkager lægges på bagepapir på en bageplade og bages i ca. 7-8 minutter ved 160 grader og varmluft.

 

Efter afkøling kan småkagerne dekoreres og sættes sammen med syltetøj efter eget ønske.

 

Velbekommen :o)

                 

 

 

    


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar