Fransk Nougat

oprettet d. under Opskrifter - Chokolade

Fransk Nougat

Fransk nougat høre sig december til og Line, som er uddannet konditor, laver altid denne speciallitet.

Her har du opskriften, så du også selv kan lave disse lækkerier hjemme.

Ingredienser:
125g mandler (smuttede)
50g usaltede pistaciekerner
275g sukker
150g honning
125g glukose sirup
150g vand
2 æggehvider
2 spsk flormelis
 

Fremgangsmåde:
Start med at smutte mandlerne ved at hælde kogende vand over dem i en skål, så hinden slipper.

Rist herefter mandlerne let i ovnen ved 150 grader ca, 10 min. Du kan vælge at riste de usaltede pistacienødder med, for også at give dem en let smag eller lade være. Lad det nu køle af.

Lav nu sukkerlagen ved at koge sukker, honning, glukosesirup og vand op i en gryde til 145-148 grader. Hav tålmodighed og brug et digital termometer, for at ramme graderne.

Pisk æggehviderne stive i en skål, så du kan vende den på hoved.

Hæld nu langsomt den varme sukkerlage i de stiftpiskede æggehvider i en tynd stråle, mens du hele tiden pisker og fortsæt til massen er lun og luftig. 

Rør nu mandler og pistacienødder i den let afkølede seje masse. 
TIP! Du kan uden problemer også tilsætte 50-100g tørrede tranebær i nougaten også, hvis du kan lide dette.

Vend massen ud på en silikonemåtte eller bagepapir drysset med flormelis og tryk den flad til ca. 2-3 cm højde. Nu skal den køle af - gerne til næste dag.

TIP - læg massen ud på vaffelpapir og tryk flad, da nougaten kan være utrolig klistret til trods for flormelisen og den bliver mere fast, når den skal skæres ud.

Skær den ud med en skarp kniv.

Velbekommen :o)


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar