En uge uden sukker

oprettet d. under Opskrifter - Brød og boller

Så er en ny uge startet. Jeg afventer situationen, som mange andre danskere gør, men samtidig skal hverdagen jo igang igen. Mine piger er lige kommet hjem fra deres far og nu starter en uge uden sukker igen - eller 5 hverdage, hvor vi ikke må spise søde sager før weekenden og huske at holde fokus på sund kost. Det er min store datter Ida, der har taget initiativet og jeg bakker det selvfølgelig op. Vi skal dog liiiiiige holde fødselsdag for min yngste datter Mie onsdag, så samtidig med nul sukker i hverdagene, skal vi planlægge en mini corona fødselsdag til weekenden. Det glæder jeg mig til :o)

 

For at komme godt fra start, bagte jeg igår knækbrød. Pigerne ÆLSKER det, så jeg tænkte, jeg villle dele det med jer. Det er nemt og hurtigt og smager rigtig godt. Jeg er stor fan af CHUFA, som er en nyere vare i vores sortiment. Det er en jordknold, der smager sødt som en blanding mellem kokos og mandler og jeg bruger det pt. i meget af mit bagværk - både boller, kage, raw bits og knækbrød. Det er meget mættende og har godt med fibre, så det er sundt for tarmen og samtidig er det ikke en allergene, så nøddeallegikere kan tåle den.

 

Du skal bruge:

320g blandede kerner (græskar, solsikke, hørfrø, sesam, chufa)

15g loppefrøskaller (fungerer som klister)

3 dl kogende vand

1/2 dl olie

1 tsk salt

 

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og tilsæt vand og olie. 

Hæld kernemassen på 2 bageplader foret med bagepapir og bages ved 160 grader i op til 40 min. HUSK at tjekke efter 30-32 min for i slutningen går det hurtigt.

 

God fornøjelse og velbekommen

 

 

 


Kommentar(er) 1

  • Gustav
    Gustav https://www.altmad.dk/

    Knækbrød er klart en af de bedste mellemmåltider til hverdagen. Særligt denne type med masser kærner! Tak for den fine opskrift.

    Svar

Skriv din kommentar