Tonka kranse

oprettet d. under Opskrifter - Småkager

Tonka kranse

Kender du tonkabønnen?

Hvis ikke så ligner det faktisk en indtørret rosin, men bare stor. Tonkabønnen har en meget aromatisk duft, der minder om vanilje. Andre synes den faktisk dufter lidt af marcipan, 

Den anvendes i fx. en ganach, hvor du koger den op med fløden i hele bønner og så afgiver den smag. Hvis du anvender den i dej, så riv den på et fint rivejern.

Line har igen været i køkkenet og lavet tonkakranse med vores sultan tyl. Virkelig lækker småkage, som vi gerne vil dele med jer :o)

Tonkakranse
Ingredienser:
250g hvedemel
1 tsk bagepulver
175g smør
1 æg
125g sukker
4-5g revet tonkabønne (rives på fint rivejern eller i mini hakker

Fremgangsmåde:

  • Tag æg og smør ud, så det bliver stuetemperatur
  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Bland alle ingredienser sammen i din røremaskine. OBS! massen bliver meget blød
  • Massen puttes i en sprøjtepose med forstærkning og en stor åben sultan tyl
  • Kransene sprøjtes nu ud på bagepapir. Tvist sprøjteposen for at få massen til at slippe.

Du kan her via QR koden se, hvordan Line har gjort, da hun lavede dem. (link til vores video på facebook)

  • Bagetid er 8-9 minutter
  • Alternativt kan du rulle dejen ud i stænger (ca. 4cm i diameter). Læg den på køl nogle timer, hvorefter du kan skære dem tyndt (3mm) ud og lægge dem på en bageplade.

 

God fornøjelse :o)


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar