Kardemomme snurre

oprettet d. under Opskrifter - Bagværk

Kardemomme snurre

Jeg lovede jer for 1 uges tid siden opskriften på Kardemomme snurre.

Jeg kan ikke selv tage æren for den, men derfor smager den stadig fantastisk. Opskriften var jeg så heldig at få af Carina fra @moellers_kager. 

Husk at pensle dem inden bagning. Mine piger og jeg var så ivrige, at vi glemte det fuldstændig, og derved blev de matte i det færdigbagte look, hvorimod at de lige ville få mere glans ved at pensle dem med æg eller mælk.

Opskrift:
2,5dl kold mælk
25g gær
70g smør i tern
500g hvedemel
1 tsk kardemomme
70g sukker
4g salt

Remoncen:
70g reven marcipan
100g sukker
120g smør
1 tsk kardemomme

Vejledning:
Kom mælk og gær i en skål og opløs gæret. Kom alle øvrige ingredienser i og ælt dejen ved lav hastighed på røremaskinen i ca. 10 min. eller til du kan se den slipper skålen.

Pak dejen ind i husholdningsfilm og kom den på køl i ca. 1 time. Lav imens remoncen. Riv marcipan på groft rivejern og tilsæt det sammen med resten af ingredienserne. Rør det hele godt sammen.

Tag nu dejen ud og rul den rektangulær ca. 20*50cm. Smør remoncen ud med en dejskraber. Fold herefter1/3 ind mod midten og fold så den anden 1/3 ind over den først, så dejen ender med at være ca. 20*20cm. Skær den i 8 strimler i 2cm bredde og 20cm lange.

Snur en strimmel om dine fingre og stik enden op nedefra. Er du i tvivl, så kan du youtube det.

Pensel dem med mælk eller æg inden bagning og drys evt. perlesukker på toppen.

Bag nu snurrerne i ca. 10-12 min. i forvarmet almindelig ovn på 200 grader.


Velbekommen :o)

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar