Gamle klassikere i nye klæder - Hindbærsnitten

oprettet d. under Opskrifter - Bagværk, Opskrifter - Fastelavn, Opskrifter - Chokolade

Gamle klassikere i nye klæder - Hindbærsnitten
Gamle klassikere i nye klæder - Hindbærsnitten

Vi har længe talt om, at det kunne være sjovt at tage en kendt klassisk kage og se på den med nye øjne. Både fordi det er en fed challenge, men også fordi vi altid har tusindvis af ideer og derved udvikler os enormt meget.

Målet er - hvis muligt, at tolke en ny kage hver måned og dem der i huset griber ideen, har frie tøjler. Alle de færdige resultater bliver lagt op til fri afbenyttelse til jer :o) 

Kriterierne - en gammel klassiker i nye klæder er:
- enten en helt ny tolkning
- ny pynt
- ny form og struktur

Meningen er, at vi alle skal kunne genkende hvilken kage, der er tolket på en eller anden måde. Det må foregår på alle niveauer - for børn, voksne, nybegyndere, øvede.

Så ja lad os kaste os ud i det :o)


 

Her i februar måned blev vi enige om, at vi skulle nyfortolke ....... da da ..... HINDBÆRSNITTEN.

En total klassiker vi alle kender og som nok aldrig går af mode.

Carina @moellers_kage og Kit @kitskager_fyldtchokolade tog teten og det blev nogle fine, lækre og hyggelige resultater.

Hindbærsnitter som fastelavnsmasker
Carina har jo, som du måske ved, en fantastisk køkkenhjælper i sin skønne datter Luna og de valgte pga Fastelavn at gå i køkkenet og lave hindbærsnitter som masker. En rigtig fin ide, som du nemt kan lave i køkkenet med børn.

Opskriften er en lækker mørdej og fyldet er stadig hindbær syltetøj,. Maskerne er i sæt af 2 i farvet plast. Du kan enten dekorere dem med glasur og krymmel / frysetørret hindbær eller udstikke farvet fondant, som du limer ovenpå med tyloselim. Mulighederne er mange. Carina og Luna har ladet det være op til fantasien .... og kagerne er forlængst blevet spist .... ha ha .....
Vi synes, det er en utrolig sød ide og en dejlig måde at tilbringe nogle timer i køkkenet på med sine børn :o)


Hindbærsnitte chokoladebar
Kit valgte at gå en helt anden vej og har lavet en hindbærsnitte fortolket i en chokoladebar med vores chokoladeform MA1920 fra Martellato.

Chokoladeskallen er lavet af en blanding af hvid chokolade og ruby i marmoreret effekt. Øverste lag er en hindbær karamel og ovenpå en crisp chokolade praline med Digestive. Derpå lukket og pyntet med happy sprinkles

Opskrift på hindbærsnitte chokoladebar
Hindbær Karamel
125g sukker brunes.
100g fløde tilsættes lidt efter lidt.
30g smør og 125 g hindbærpuré kommes i og koges op til 105 grader.
Køles nu helt af og kommes i en sprøjtepose og formen fyldes med et lag.

Praline med Digestive kiks
30g Digestives kiks blendes fint.
55g mælke chokolade, 45g kakao, 10g smør smeltes sammen til 40 grader og røres sammen.. Når massen er homogen blandes de blendede kiks i massen og er nu klar til brug.

Vi kan sige, at de smagsprøver Kit kom med til butikken, blev spist med stor velbehag og smagte virkelig dejligt :o)

Kæmpe tak og ros til jer begge for at have sparket vores opgave igang.

Reflektion
Tænker at denne challenge vi har givet os selv godt kan gå hen og give en sidegevinst, som et par ekstra kilo på vægten, når vi skal smage os igennem en masse spændende ting i løbet af året ........ meeeeen vi gør det gerne, for vi hygger os med det.

Har du nogle klassikere, du tænker kunne være oplagte til denne challenge?


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar