Cremesnurrer med marcipan og kardemomme

oprettet d. under Opskrifter - Bagværk

Cremesnurrer med marcipan og kardemomme

Cremesnurre med marcipan og kardemomme

Carina fra @moellers_kager har sammen med sin skønne datter Luna lavet cremesnurrer med vores bagefaste vaniljecreme. Herunder har du opskriften.

 

Lav først både vanilje cremen og remoncen, så de er klar.

 

Vanilje koldcremen (den kaldes koldcreme, idet den laves på koldt mælk - virkelig nemt)

20g koldcreme pulver

2 dl koldt mælk

Pisk indtil massen er tyk og ensartet. 

 

Remonce

100g smør

½ dl brun farin

1 dl sukker

60g marcipan

1 tsk kardemomme

 

Varm alle elementerne op i gryden ved svag varme – mos evt marcipanen lidt ud i remoncen under opvarmning, da den kan klumpe lidt.

 

Gærdejen

20g gær

1dl yoghurt

150g mælk

50g smør

1 æg

3 spsk chai (David Rio) kan erstattes med sukker

1 tsk kardemomme

1 salt

300g bio mel (østrigsk) eller tipo 00

100g hvedemel

50g rugmel eller grahamsmel

 

Kom gæret i en skål og opvarm mælk og smørret i en gryde, derefter skal det afkøles, før det hældes over gæret. Tilsæt yoghurt, æg og salt. Rør det hele godt sammen, før melet og kardemomme tilsættes – Tilsæt først halvdel af melet og derefter det sidste lidt afgangen. Dejen æltes på røremaskine, så er den klar, når den slipper siderne. I hånden æltes den til massen er jævn.

 

Lad dejen hæve lunt og tildækket i 20 min.

 

Rul dejen ud i en firkant (så godt som muligt) ca 2 mm i højden og fordel remoncen udeover hele dejen, fold dernæst dejen engang. Skær nu tynde strimler ca 1 cm og tvist strimlen, så den snor sig. Hold dernæst den ene ende med den ene hånd, mens du vikler den modsatte ende omkring med den anden hånd, afslut med at vikle den igennem de øvrige strimler, fra undersiden og op igennem.

 

Placer snurrene på en bagplade med bagepapir og kom ca 1 spsk vaniljecreme ned i midten af snurren. Lad dem nu efterhæve i 15 min. Tænd imens ovn på 220 grader alm ovn. Pensel snurrene med æg og bag dem i ca 10-12 min.

 

Tip: Man kan bage snurrene i en ring for få dem symmetriske og flotte høje. Til disse er der brugt en bage ring ca. Ø8-9,5cm gerne en perforeret dvs. med huller i siderne.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar