Choux au craquelin / luksus fastelavnsboller.

oprettet d.

Choux au craquelin / luksus fastelavnsboller.

Carina fra @moellers-kager lavede forrige weekend Crox Au Craquelin med vores vanilje creme.
​​​​​Flere har efterspurgt opskriften, så her er den:

 

KIKSE DEJ

90g smør

100g sukker

100g hvedemel
 

evt. pasta farve efter ønske – anbefalet mængde: en knivspids.
 

Ælt alle elementerne godt sammen – Dejen skal hænge sammen. Kom den på køl 20 min, og rul den herefter ud i ca. 2mm i højden, Brug en rund udstikker (Ø7), og stik så mange som muligt ud, TIP! kom evt. cirklerne på køl indtil de skal bruge.
 

Vandbakkelse dejen kan laves, mens kikse dejen er på køl (enten inden eller efter udstikning).
 

VANDBAKKELSER

80g smør

2dl vand

100g hvedemel

3 æg

 

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

 

Bring fedtstof og vand i kog. tilsæt mel og rør med en grydeske. Tag gryden af varmen og rør i dejen, til den slipper ske en og gryden. Lad den nu afkøle lidt.

 

Pisk æggene let sammen et ad gangen. Tilsæt herefter æg lidt efter lidt, mens du hver gang rører med en elpisker.

Fyld dejen i en engangssprøjtepose. Vi brugte dem på 46cm med en stor rund glat tyl ca. 9-10 mm.

Sprøjt vandbakkelsedejen ud i 90 grader vinkel, da det vil give jævne chox au craquelin uden bølgelag, placér cirklerne på toppen. 

Bages i ovnen i ca 20 min – husk ikke at åbne ovnen før kagerne er bagt færdig, da de ellers vil falde sammen.

 

Når de er afkøledes fyldes de med vores lækre bagefaste vanilje creme og flødeskum 

 

Velbekommen :o)

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar