Online bagning - gammeldags fastelavnsboller med vanilje kold creme og remonce.

oprettet d. under Opskrifter - Fastelavn

Online bagning - gammeldags fastelavnsboller med vanilje kold creme og remonce.

Pigerne og jeg er så småt begyndt at klatre på væggene hjemme. Savnet efter det sociale liv presser på, så vi besluttede at prøve at bage med vores gode venner, når nu vi ikke kunne mødes in real.

Alle de specialle ingredienser, sprøjteposer, tyller, sukker krymmel mm. blev overleveret i ugens løb og så skulle vi bare lige finde ud af zoom, hvilket Ida er ganske ferm til efter online skole så længe.

 

Du skal bruge følgende redskaber:

Skåle

Decilitermål

Vægt

Teske

Spiseske

Engangssprøjteposer

Tyller

Kagerulle

Kniv

Gaffel

Piskeris

Lille gryde

Elpisker

Bagepensel

Gærdej

2,5dl mælk

50g smør

25g gær

1 æg

2-3 spsk. sukker

¼ tsk salt

500g hvedemel

 

TIP! Du kan med fordel tilsætte 2 tsk. Kardemomme i dejen sammen med de tørre ingredienser, hvis du kan lide dette.

Og du kan erstatte halvdelen af hvedemelet med speltmel og fuldkornsspelt.

 

Smelt smør stille og roligt ved lav varme i en lille gryde. Tilsæt mælken og lun let til den er lillefingervarm. Hæld den nu i en skål og smuldrer gæren i. Opløs den helt og tilsæt så ægget og rør det ud. Tilsæt nu de tørre ingredienser som sukker, salt og mel lidt ad gangen og rør rundt.

 

Rør dejen i nogle minutter. Dejen skal være blød og smidig. Hvis den er meget våd efteræltning, så tilsæt lidt ekstra mel. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen stå et lunt sted til hævning i ca. 30-45 minutter.

Klassisk vanilje kold creme

Vores vanilje creme kaldes kold vaniljecreme, idet den blandes med kold mælk. Så den er virkelig nem at bruge og samtidig er den bagefast. Slutproduktet bliver som klassisk gul vaniljecreme og vi bruger den i alt muligt bagværk og kage.

Vi brugte 1/4 dåse - det vil sige 75g vanilje creme og 2,5 dl kold mælk der blev pisket sammen med elpiskeren og så var den klar til brug. Fyld den i en engangssprøjtepose med en stor rund tyl omkring 9mm.

 

Remonce

100g blødt smør (så husk at lade det stå ude på køkkenbordet 30 min før du laver gærdejen).

100g sukker (eller rørsukker)

100g marcipan

Bland det bløde smør, marcipan og sukker godt sammen. Dette gøres nemmest med fingrene. Fyld den i en engangssprøjtepose med en stor rund tyl omkring 8mm.

 

Når dejen er færdighævet, deles den i to lige store portioner. Hvert stykke rulles ud til en stor firkant, som igen dele i 10-12 lige store firkanter. På midten af hver firkant sprøjter du vaniljecreme svarende til en teske og det samme gøres med remoncen (afhængigt af hvor store dine firkanter er, så brug fornuften, så de kan lukkes).

Herefter pensles kanterne af firkanterne med lidt fra 1 sammenpisket æg. Klemmer hjørnerne på firkanten godt sammen over fyldet, så du former en bolle. Der må ikke være nogle åbne huller. NB! Det kan faktisk være svært at se for selvom vi synes vi lukkede dem godt, var der alligevel nogen i bagningen, der var åbne, hvor fyldet flød ud.

Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu 30-45 min.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader C. alm. ovn i 12-15 minutter.

 

Tag bollerne ud og stil dem på en bagerist, hvor de skal køle helt af inden de pyntes med glasur, som du rører sammen af flormelis, vand og eventuelt pastafarve i forskellige farver (i hver sin skål, naturligvis), inden du til allersidst evt. drysser lidt frysetørret frugt eller kage sprinkles i forskellige farver henover.

 

God fornøjelse og velbekomme :o)


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar