Hygge med efterskolen - Sød snack med Dumle og Yankiebar

oprettet d. under Opskrifter - Snacks

Hygge med efterskolen - Sød snack med Dumle og Yankiebar

 

Min store datter Ida går pt. på en idrætsefterskole, men er som alle andre ramt af corona restriktionerne. For stadig at prøve at have det sammehold, der skabes på en efterskole laver SES efterskole forskellige arrangementer i løbet af ugen af social karakter. Hver fredag spiller alle familier Kahoot, der er fælles frokost spisning i kontaktgrupperne, fælles træning og nu også fælles bagning. Så igår skulle de bage denne kage/søde snack ja hvad du vil kalde den, online sammen med de andre piger på gangen.

 

Moren blev selffølgelig smidt ret hurtigt ud af køkkenet, så der kunne undgås pinelige situationer, men krævede dog fine billeder, så andre kunne finde inspiration :o)

 

Du skal bruge:

100g dumle karameller

150g yankiebar

50g smør

5dl Rice Krisipies

125g mælke chokolade

40g mørk chokolade

 

Jeg købte et produkt i Lidl, som minder om Rice Krispies og vi har brugt vores gode Zeylon mælke chokolade og Trinea, som den mørke. De er nemlig nemme at arbejde med for en nybegynder og passer godt i smagen til denne søde karamel blanding, det skal ovenpå.

 

Fremgangsmåde:
Skær dumle og yankiebar i mindre stykker og læg det i en gryde sammen med smørret. Smelt det hele langsomt ved svag varme til massen er jævn og glat. Det kræver at du rører godt i det for at det samler sig.

 

Tag gryden af varmen og bland Rice Krispies i blandingen.

 

Tryk nu den færdige masse ud i en bageform, der er beklædt med bagepapir. Jo mindre formen er, jo hørere stykker. 

 

Mælkechokoladen smeltes nu over vandbad og smøres på toppen af den søde karamel crispyes masse. Og nej min datter har ikke tempereret den, blot lunet den langsomt. 

 

Smelt nu på samme måde den mørke chokolade og lav mønstre i mælkechokoladen.

 

Sæt konfekt snacken i køleskab 1 time, så den bliver kold. Herefter kan du tage den ud, lade den stå i ca. 10 min og så skærer den ud i firkanter.

 

Velbekommen :o)

 

Hilsen Ida & Monika

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar